Ik geef niet op!

A6-IkGeefNietOP-Portret-met-tekst-kleiner-web.jpeg

Ondanks de ernstige inhoud is de voorstelling zeer toegankelijk gebracht via een luchtige invalshoek!

Esmeralda verlaat Ecuador om in België een betere toekomst op te bouwen. De realiteit is echter anders. Ze stort zich op haar 'integratie' en leert de taal. Zo vindt ze na een tijd een job als huishoudster. Met haar magere inkomen als 'domestica' hoopt ze haar familie in Ecuador te kunnen ondersteunen. Ondertussen probeert ze alles in orde te brengen om wettig in het land te verblijven. Dat alles met een aanstekelijke frivoliteit en optimisme. Maar zal zij ooit volledig aanvaard worden? Zal zij haar ambities kunnen waarmaken?

Het verhaal van Esmeralda is het verhaal van duizenden anderen in ons land. Het is gebaseerd op ware feiten. Op zoek naar geluk wacht deze mensen vaak alleen maar een verborgen, mensonwaardig leven in de kelders of mansardes van hun werkgevers.

 

Dit stuk is gebaseerd op de 8 waargebeurde verhalen van huispersoneel in België die verschenen in 'Onze (Ge)rechten' het kookboek dat FAIRWORK Belgium in 2013 publiceerde.

 

Via deze knop kan u het kookboek kopen: een fijn geschenk voor een goed doel! 

In de pers:

Het Nieuwsblad (04/05/2019)

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190503_04370493

Cor Blancke (26/04/2019)

https://cartoon-productions.be/ik-geef-niet-op-paljas-productie/?fbclid=IwAR2RAjk3kGR9TxYSgoFgqipiNnDuVdfBXsMVplGhE3ma6LZu6yR7J3tEWIQ

GVA (13/03/2019)

https://www.paljas.be/wp-content/uploads/2019/05/GVA-13-april-Ik-geef-niet-op-.pdf

Vertolking: Muriel Bats

Regie: Rikkert Van Dijck

Auteur: Guy Bernaert

Fotografie/ontwerp: Francis Devolder

Duur voorstelling: 75 minuten

cover kookboek fairworks.jpg