top of page

Shirley Valentine

Shirley V visual LV.jpg
Shirley is een vrouw van middelbare leeftijd. Haar leventje kent weinig leuke momenten meer, en ze is vooral een huishoudhulpje van haar man geworden. Ze mijmert dan ook volop over hoe haar leven er anders uit zou kunnen hebben gezien. Wanneer haar vriendin een reis naar Griekenland wint, besluit Shirley mee te gaan en eens zonder haar man op pad te gaan. Daar aangekomen knapt ze zienderogen op en begint weer van het leven te genieten, niet in de minste plaats door haar ontmoetingen met een hartstochtelijke Griek.
 
Shirley Valentine geschreven door Willy Russel en is een internationale theater-hit. Toen het verfilmd werd met Pauline Collins in de hoofdrol werd het ook op het grote scherm een succes. 
 
Het geestige scenario neemt het publiek vanaf de eerste seconde mee in het verhaal. Wat volgt is een romantische roller-coaster komedie die u zal amuseren, verwonderen en raken. Paljas vroeg de ras-actrice Katrien De Becker om de rol van Shirley te vertolken. Ze was meteen enthousiast en zette haar tanden in dit pareltje.

 

 

Vertolking: Katrien de Becker

Tekst: Willy Russell

Vertaling: Maggy Van Herreweghe

Regie: Jeroen Maes

Fotografie: Marleen Peeters

 

bottom of page